About

Over ons

Over ons

Canis-Cosmetics, onderdeel van de Skylis Group bv. De Skylis-Group is het overkoepeld orgaan die 4 bedrijven met elkaar verbinden en elk op zich te maken hebben met de grooming wereld op verschillende niveaus. De Skylis-Group bv is in 2021 opgericht omdat we voelden dat we elkaar nodig hadden om een volledig service aan onze klanten te kunnen bieden. Met andere woorden een prachtig huwelijk, zowel letterlijk als figuurlijk. De Skylis-Group bv is het boekhoudkundig hart en dirigeert de werking en samenwerking van de verschillende bedrijven.

Canis-Cosmetics

Canis-Cometics is een distributeur die zich specialiseert in de betere cosmetische producten. Opgericht in 2020 zijn we stilaan een begrip in de wereld van shampoos, conditioners en andere cosmetische producten. We leggen onze standaard hoog door in eerste instantie te werken met producten, die na grondig testen van enkele maanden, door ons worden goedgekeurd op basis van de 40 jaar ervaring die we via Canis-Styling hebben. Buiten de kwaliteit, letten we ook op de samenstellingen van het product. We werken uitsluitend met Vegan producten en natuurlijk kijken we na of onze producten geen stoffen bevatten die enige schade op korte of middellange termijn aan onze dieren kunnen aanbrengen. Officiële certificaten is zeker een basis van geloofwaardigheid. Verder bezoeken we onze leveranciers en bekijken we de productie procedures. Op gebied van sales zijn we één van de weinige bedrijven in onze sector die zijn klanten bezoekt. Dat proberen we zoveel mogelijk te doen, om naar hun te luisteren en de relatie te verbeteren, maar ook om de klant beter te informeren want "face to face" praat alles een beetje gemakkelijker.

Canis-Cosmetics heeft een iets andere instap dan zijn concurrenten. We leggen ook de meer dan ooit de nadruk op de service. We kunnen een zeer goede producten kennis kunnen doorgeven, advies geven over het ideale gebruik van de producten en we zijn er steeds bereikbaar na de uren. We hebben niet de bedoeling om 30 producten te doen, maar de producten die we verkopen, kennen we door en door. Via ons trimsalon, waar we de producten gebruiken, wordt er ook mee geëxperimenteerd zodat we de nodige tips en tricks naar onze klanten kunnen geven. Daarom houden we ons aanbod beperkt.Canis-Cosmetics verkoopt niet aan particulieren. Dit om onze klanten te beschermen. Voor deze reden afficheren we geen prijzen op onze website en in de webshop. Professionele trimmers, winkels, fokkers en dierenartsen moeten zich registreren om prijzen te kunnen zien. Na controle registratie geven we een goedkering. Vanaf dat moment heeft u toegang tot prijzen in onze webshop.
Registratie Canis-Cosmetics
✅️ Nog geen klant? - Hier registreren.

Canis-Styling

Met Canis-Styling in ons bedrijf, kunnen we genieten van 40 jaar ervaring van een trimsalon. We hebben een prachtig team die zich dag alle dagen ontfermt over onze honden en katten. De verscheidenheid van rassen die ons trimsalon bezoeken, heeft ons ook de mogelijkheid om onze producten perfect op allerhande manieren uit te proberen om zo tot het ideale resultaat te komen.

Maar na 40 jaar als trimster komt er voor Nancy wel een omzwaai. Niet dat het trimsalon op een laag pitje wordt gezet, maar het wordt anders ingedeeld. Nancy zal zich meer en meer toeleggen op het ondersteunen van beginnen trimmers of trimster die alles nog eens willen opfrissen. Daarom volgt Nancy ook nog workshop in het buitenland, bij enkele gespecialiseerde trimmers van bepaalde rassen. Nancy zal zich iedere dinsdag middag inzetten om workshops te geven aan trimsters en er worden op regelmatig tijdstip speciale cursussen gegeven in verband met het trimmen in het algemeen en trimmen van Cairn Terriers. Gelukkig kunnen voor de opleidingen ook rekennen op Nele, die in eerste instantie haar job met hart en nieren uitvoert maar ook beschikt over de nodige grooming kennis van vele rassen in combinatie met de producten. Nele specialiseert zich in de producten die we als distributeur verdelen.Canis-Coaching

De jaren in onze sektor en het opleiden van vele studenten hebben ons een duidelijk beeld gegeven wat een trimster kent, als ze de school verlaten. In vroegere jaren kon je aan de slag in een garage en daarmee was de kous af. Vandaag is dit toch anders, de wereld is complexer geworden, de klanten mondiger en moeilijker en door de hele informatisering heeft de staat een veel beter zicht op je zaken dan je denkt. Ook moeten we rekening houden dat het elektronisch betalen zijn volledige intreding heeft gedaan, na tijdens en na de corona periode. Dat alles vraagt een ander inzicht van je zaak en moet je veel beter "up to date" zijn het reilen en zeilen van je bedrijfje. Dat leer je niet op school, maar Canis Coaching heeft daar een oplossing voor. Zonder enige kennis van boekhouding gaan we u op een simpele manier wegwijs, door middel van enkele tools en kennis, in je bedrijf. Leer meer.

Product keuze

We hebben 40 jaar ervaring in het gebruik van producten. Dit is onze basiskennis. Alvorens wij besluiten om een distritributie te aanvaarden, worden de producten maandenlang getest op alle vachttypen en gebruiken wij deze producten in ons trimsalon. Daardoor kennen we deze producten door en door en kunnen we onze klanten raad geven. Vervolgens controleren we of de ingrediënten voldoen aan de algemene internationale voorschriften. Pas dan, als we overal zeker van zijn, starten we met de verkoop naar onze klanten.

About us
Over ons

Overbrengen kennis

40 Jaar ervaring wil je delen! Nancy van Craen, begon haar opleiding als 15 jarige puber in Schotland, de bakermat van de Terriërs. We zijn nu 4 decennia verder en de tijd breek aan om deze ervaring over te brengen aan een jongere generatie trimmers, die nood hebben aan kennis, niet alleen op basis van trim technieken en maar ook het organiseren van je trimsalon. Alle watertjes die Nancy doorzwommen heeft, wenst ze nu door te geven aan een nieuwe generatie, die er zal moeten voor zorgen dat onze viervoeters perfect en op een diervriendelijke manier onderhouden worden.

Canis-Cosmetics & Toekomst

Het is niet de bedoeling om 100 producten te hebben, maar we kijken steeds uit naar producten die passen in onze strategie. We luisteren naar onze klanten en kijken rustig rond ons heen. We hebben wel enkele ideeën en gaan zo maar niet in zee met de eerste beste leverancier. Onze slogan innovatieve kwalitatieve producten met een meerwaarde en ten dienste staan voor welzijn van dier en natuur. Verder willen we werken aan de service en ondersteuning van onze klanten. Er zijn met raad en daad. Canis-Cosmetics moet een begrip zijn en worden, niet alleen als leverancier maar als ondersteunend center voor onze trimmers. Met de Burbur producten gaan we Europees en met onze scharen gaan we andere continenten bewandelen.

About us

Best Solutions & Ideas for Your Business / Best Solutions & Ideas for Your Business /

Ons Creatief Team

Nancy Van Craen

Nancy Van Craen

Creatieve directeur

Patrick Delbaere

Patrick Delbaere

Administratieve/verkoop/aankoop directeur

Nele van de Wouwer

Nele van de Wouwer

Grooming/Opleidingen

Nele van de Wouwer

Ellen Vets

Grooming/Opleidingen

Ian Buelens

Ian Buelens

Magazijn/beurzen

Charlotte Van Damme

Groomer

Taken van het Team

100%

Nancy Van Craen

 • product manager

 • Opleidingen in trimtechnieken

 • Grooming

100%

Patrick Delbaere

 • Aankoop

 • Verkoop/opleidingen

 • Algemene leiding

100%

Nele

 • Grooming

 • Opleidingen

 • Product kwalificatie

100%

Ellen

 • Grooming

 • Grooming assistant

 • Product testing

100%

Ian Buelens

 • Magazijn

 • Opzet beurzen

100%

Charlotte

 • Grooming

 • Ondersteuning Nancy en Nele